finnish
english
logo

"Piggu-uggoja ja hienoja hiluja"

Usein Kysyttyä

1. "Voitteko tulostaa tämän kivan muovihahmon, jonka kuvan näin Instassa?"Jos sinulla on hahmo stl- tai obj-päätteisenä tiedostona ja se mahtuu tulostuslevyillemme, niin kyllä voimme.

2. "Mikä hitto on stl-tiedosto?"Yksi monista 3D-suunnitteluohjelmien tiedostomuodoista, jonka printterimme ymmärtävät. Lyhenne sanasta "stereolitography". Toinen usein nähty on obj. Vähän niin kuin kuvissa voi olla jpeg-pääte tai Word-tiedostossa docx.

3. "Mistä stl-tiedostoja saa?"Googlettamalla tyyliin "jokin mökkö stl" voi löytää jotain todella hienoa ja uniikkia. On olemassa myös sivustoja, jotka ovat erikoistuneet 3d-tiedostoihin. https://www.yeggi.com on erillinen hakukone stl-tiedostojen etsimistä varten.

4. "Ovatko tiedostot ilmaisia?"Osa on ilmaisia, osa maksullisia, ihan tiedoston tekijän mielihalusta riippuen. 3D-mallinnus on aikaavievää ja raskasta työtä. Muista, että tiedostot jotka hankit jäävät sinulle itsellesi pysyvästi ja niitä voi tulostaa vaikka kuinka monta kertaa.

5. "Hinnat tuntuvat aika korkeilta muovinpalaselle"Hintamme koostuvat: työajasta, materiaalikustannuksista, veroista, koneiden huollosta, postikuluista ja tarkoituksesta ansaita edes vähän lisätienestejä.  Mallimme puolestaan ovat yksityiskohtaisia ja laadukkaita, eivät ylihintaisia ja vääntyneitä. Halpa on harvoin hyvää.

6. "Mitä järkeä tässä printtausjutussa on?"Paljonkin. Jos tilaat printin meiltä:

1. Saat juuri sen mallin, jonka tarvitset ja haluat
2. Saat hinta-laatusuhteelta mainion mallin tai niin monta kuin haluat
3. SLA-printteriemme tulostusjälki on hyvin yksityiskohtaista
4. Sinun ei tarvitse osata itse mallintaa
5. Eikä sinun tarvitse hankkia omaa printteriä
6. Netissä tarjolla olevat mallit ovat uniikkia, digitaalista käsityötä
7. Printtausskene kasvaa koko ajan. Tulevaisuudessa suurten toimijoidenkin on pakko alkaa myydi stl-tiedostoja, jos haluavat selvitä

7. "Eikös lankaprintteri tee huonoa jälkeä? Teräviä kulmia ja isoja kerroksia..."Meidän printterimme eivät ole lankaprinttereitä vaan SLA-printtereitä, jotka pystyvät paljon yksityiskohtaisempaan ja tasaisempaan tulostusjälkeen pienissäkin malleissa. Lankaprintteri puolestaan sopii mainiosti suurempiin tulostuskohteisiin, joissa käytännöllisyys ja kulutuskestävyys ovat tärkeitä.

8. "En tykkää printin väristä. Saako sitä mustana?"Hartsin väri on sattumanvarainen, eikä sillä ole merkitystä lopputuloksen kannalta. Hartsiprintti on tarkoitettu maalattavaksi akryyliväreillä sellaiseksi kuin haluaa. Vaikkapa sitten mustaksi.

9. "Miten printtiä pitää käsitellä?"> Printti on UV-kovettuvaa hartsia, joten se kannattaa suojata liialta auringonvalolta maalaamiseen asti. Liika UV-altistus voi haurastuttaa printtiä. Maalattuna printti käyttäytyy kuin mikä tahansa muoviosa.
> UV-hartsi tuntuu erilaiselta kädessä kuin muovista valetut mallit, mutta pohjamaalin jälkeen eroa ei huomaa.
> UV-hartsimalleja ei tarvitse pestä
> Tavalliset miniatyyriliimat (myös superliima) ja akryylimaali toimivat hyvin printin kasaamisessa/maalaamisessa.

10. "Kuinka suuren kappaleen voin tilata?"Suurin printterimme on "siviilimalleista" suurimpien joukossa. Sen levyn mitat ovat 298 x 164 x 300 mm. Usein malli on myös mahdollista pilkkoa useampaan osaan, joten pystymme printtaamaan varsin suuria kappaleita.

11. "Kuinka monta mallia voin tilata?"Kuinka monta tarvitset? Tulostuslevyille sopii paljon ja printtauskertoja voi olla useita.

12. "Haluaisin tulostaa useampia miniatyyrejä ja sitten myydä niitä eteenpäin. Onko se teille ok?"Tottakai on! Pikkujuttuja3D toimii mielellään myös alihankkijana. Suurista eristä ja alihankintasopimuksesta yksityiskohtineen on toki sovittava erikseen.

Huom! Pikkujuttuja3D ei ota vastuuta printtien tekijänoikeuksista, me myymme printtipalvelua, emme muiden malleja.

13. "Onko tällainen printtaaminen laillista?"Yksityiskäyttöön printtaaminen on täysin laillista. Jos kuitenkin aiot myydä printtaamamme mallin eteenpäin, sinun tulee selvittää laillisuus mallitiedoston tekijältä (eli tekijänoikeuksien omistajalta). 

Huom! Pikkujuttuja3D ei vastaa mallin laillisuudesta, me myymme printtipalvelua, emme muiden malleja.

14. "Miten toimitatte tilaukseni?"Tilaus toimitetaan Suomen Postin kautta. Jos asut Joensuun tienoilla, myös haku onnistuu.

15. "Malli tuli perille hajonneena. Mitä teen?"Pakkaamme mallit mahdollisimman hyvin ennen lähetystä. Jos malli kuitenkin hajoaa Postissa, ota meihin yhteyttä 14 vuorokauden sisällä sen lähettämisestä. Printtaamme sinulle kohtuullisen kokoiselle mallille korvikkeen ilman lisämaksua. Veloitamme kuitenkin alkuperäisen mallin hinnan.

16. "Millaiset palautusehdot teillä on?"Kyseessä on mittatilaustuotteeksi laskettava tuote, jonka asiakas hyväksyy ennen kuin se edes lähtee pajaltamme liikkeelle. Näin ollen tuotteillamme ei ole palautusoikeutta. Postissa todistettavasti hajonneen, kohtuullisen kokoisen mallin tilalle printtaamme uuden ilman lisäveloitusta.

17. "Onko tämmöinen homma ekologista?"No ei ole. UV-hartsi ei edes ns. kasvipohjaisena ole mitenkään ekologista. Kierrätämme jätteemme mahdollisuuksien mukaan ja uudelleenkäytämme hartsipullojen suojalaatikot asiakkaiden tilausten postittamiseen. Viherpesua emme harrasta.

LINKIT

tuotteet

tietoturva & käyttöehdot

seuraa somessa

© 2022 Pikkujuttuja3D Joensuu, Finland
Y-tunnus: 3391548-5